Tervezett bemutató Kaposváron

lac1
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2012.02.17. 22:17
Csapat: Kaposwar

Re: Tervezett bemutató Kaposváron

Hozzászólás Szerző: lac1 » 2014.03.11. 21:14

Azt terveztem én is, hogy ha megvalósul, akkor a sündőrségen bejelentjük - nem engedélyt kérünk - ezt, a fegyvereket meg úgy gondoltam, mint a a rendes fegyverbemutatókon, hogy egy vékony bowdennel azért fixáljuk valamihez. Aksi úgy sem lesz benne, és hát annyi ember kellene oda, akik azért mindegyikre odatudnak figyelni.
Persze érdemes elgondolkodni, hogy hányat érdemes kivinni, a legjellemzőbb típusokat és a legáltalánosabb modokat, vagy legyen minden...
Minden eddigi felajánlást köszönök, még-még!

Avatar
manstein
Szakaszvezető
Szakaszvezető
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2012.02.25. 12:20
Csapat: K.B.A.S.E. - K.A.T.
Tartózkodási hely: Kutas

Re: Tervezett bemutató Kaposváron

Hozzászólás Szerző: manstein » 2014.03.11. 21:04

Üdv!

Szegeden és Orosházán már több rendezvényen is részt vettem az ottani csapattal ( motoros találkozó, extrém sport nap ) .
Ha kell képeket is tudok mellékelni róluk.

A fegyverek közterületen való bemutatása semmi gondot nem okozott, mivel a szervezők a rendőrséggel egyeztették, hogy airsoft
fegyverek is lesznek a bemutatón.

Mi nem kötöttük ki a fegyvereket az asztalokhoz, de legalább 2-3 ember mindig kint volt az asztalok előtt, ők adták a kezekbe ill. vették vissza a fegyvereket és figyelték, hogy senki ne sétáljon 2 lépésnél messzebbre velük.
Viszont, volt rá példa, hogy egy tár kiesett a pisztolyból és megsérült ( de csak 1 alkalommal fordult elő, de benne van a pakliban).

Ezeken nem volt lövöldözés sem csattogtatás ( az akksik be sem voltak kötve ) .
Így is nagyon tetszett mindenkinek és a rendezők minden évben hívják a csapatot.

Minden fegyverhez készítettünk egy lapot rajta pár adat az eredeti és az airsoft verzióról is.

Ha kell részt veszek az eseményen és a fegyvereimet is felajánlom.
Semmi ok a nyugalomra, mindenki őrizze meg a pánikot !!!

Avatar
-Krisz-
Dandártábornok
Dandártábornok
Hozzászólások: 873
Csatlakozott: 2011.12.19. 20:41
Csapat: K.A.T.
Tartózkodási hely: Nagyatád

Re: Tervezett bemutató Kaposváron

Hozzászólás Szerző: -Krisz- » 2014.03.11. 07:00

Természetesen minden felszerelésem adom ki is viszem, de nem tudom Meddig leszek kelen.
Ne sírj...éld az életed!

Avatar
device
Dandártábornok
Dandártábornok
Hozzászólások: 924
Csatlakozott: 2012.01.28. 10:13
Csapat: K.A.T.

Re: Tervezett bemutató Kaposváron

Hozzászólás Szerző: device » 2014.03.10. 23:49

Hát ha a friss infó nem csal, fegyver viselése közterületen (mind1 hogy rendezvény vagy nem) engedélyezés-köteles. Nem szokták engedélyezni, de próba cseresznye (Jendőjkapitányság). Ha engedélyezik, szerintem lesz pár ember közülünk aki szívesen masírozna ki-be a múzeum körleteiben. Amúgy egy kedves jóakaró arra is figyelmeztetett, hogy amit kiadunk a kezünkből, azt kössük ki, ragasszuk le, zárjuk el..... nem véletlenül :)

lac1
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2012.02.17. 22:17
Csapat: Kaposwar

Re: Tervezett bemutató Kaposváron

Hozzászólás Szerző: lac1 » 2014.03.10. 22:50

A lőtér az a sportcsarnok után van, sajnos. De a mai beszélgetésem során felmerült, hogy esetleg talán hátha ha kis szerencsével mert talán az udvarban lenne hely kis létszámú lövöldözésre. Ez hivatalos rendezvény, a meghívott előadók abban a ruhában feszítenek, amit a rendezvény megkíván. Senki nem fog ezért nyavalyogni, semmi gáz nem lesz. Én, amióta rendezvényeken dolgoztam, soha semmilyen probléma nem volt, sem a lejátszott zenékkel, sem a területfoglalással, semmivel. Sem tűzoltók, sem köjál, sem rendőrség. persze hülyeséget nem lehet csinálni, de játékfegyver bemutató meghirdetésén nem fogják a fegyverek hasonlósága miatt zaklatni a szervezőket.
Az friss hír, hogy a múzeum vezetősége nem zárkózik el, nem ellenkezik, bár ők sem láttak még ilyent. Szóval kérek mindenkit, hogy amit gondol, amit fel tud ajánlani, az tegye itt meg, aztán a legjobbakat kiválogatjuk. Szerintem ez egy nem sűrűen előforduló lehetőség a bemutatkozásra.
Ha valaki keres, kérdezni akar, tegye meg
30/3461225
de szeretném azt nyomatékosítani, hogy a nap már szervezés alatt van, el kell dönteni, hogy tényleg szeretnénk-e megjelenni, bemutatni, és pont ezért tartom fontosnak, amit device bajtárs is felvetett, nem győzőm eléggé nyomatékosan megformálni a véleményemet, hogy ez egy remek alkalom arra, hogy a "civilek" félelme, amit az ismeretlenség szül és ugyanaz amit device leírt, egyszer és mindörökre megváltozzon. Igen, lássák, hogy ez egy közösségformáló, becsületjáték, sport, és remek kikapcsolódási forma. Nem rosszabb, mint a pákozdi csata újrajátszása, vagy a mohácsi csata felelevenítése. Mindenhol a világon egy csomó háborút, annak egy részét újra játsszák, hogy az egyik ezzel is kivegye a részét a történelemből, vagy egyszerűen a férfiúi géneknek engedelmeskedve mozog egy jót.
Szóval hajrá, jöhetnek az ötletek, de alapvetően minimálban gondolkodjatok. És hiszem, ha jól sikerül, ez lesz a kezdet.
Krisz felajánlását köszönöm, és kérdezem tőled Krisz, ha lesz esetleg kis lövöldözés, akkor is tartod, hogy csak a fegyvereidet adod kölcsön, vagy...?
Terepruha, álcaháló, fegyverláda, minden jöhet, ami érdekesebbé teszi a rendezvényt.

Avatar
-Krisz-
Dandártábornok
Dandártábornok
Hozzászólások: 873
Csatlakozott: 2011.12.19. 20:41
Csapat: K.A.T.
Tartózkodási hely: Nagyatád

Re: Tervezett bemutató Kaposváron

Hozzászólás Szerző: -Krisz- » 2014.03.10. 16:08

Előlegben annyit igérhetek, hogy az összes fegyverem rendelkezésre bocsátom az adott napon.
Ne sírj...éld az életed!

Avatar
device
Dandártábornok
Dandártábornok
Hozzászólások: 924
Csatlakozott: 2012.01.28. 10:13
Csapat: K.A.T.

Re: Tervezett bemutató Kaposváron

Hozzászólás Szerző: device » 2014.03.10. 10:59

Nekem van egy garnitúra álcahálóm, ha esetleg szükség lenne rá. Ha jól értem akkor csalogatós pózolós feszítős történetről lenne szó. Ez esetben teljes menetfelszerelés játszik?

Pár szokásos dolog , nyilvános fegyverviselés, katonai öltözet stb stb amit a hétköznapokban nem igen vesznek jó néven, ezek valamilyen bejelentett rendezvény-alkalmával elnézésre kerülnek ? Vagy szigorúan farmer + pulóver ( PMC haha ) kombóval csak a fegyverekre helyezzük a hangsúlyt? netán védőkupakkal a végén ?

Bilincset TEK-et én se szeretnék...


Lőtér az hol van, közelben vagy messzebb?

lac1
Őrmester
Őrmester
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2012.02.17. 22:17
Csapat: Kaposwar

Tervezett bemutató Kaposváron

Hozzászólás Szerző: lac1 » 2014.03.09. 22:29

Szia mindenki,

arról van szó, hogy egyelőre ötlet szinten felmerült, hogy a Múzeumok Éjszakáján - június 21 - a kaposvári Fő utcán a Múzeum előtti részen lehetne egy statikus bemutatót tartani a sportunkból. Azért statikus, mert lövöldözni ott nem lehet, sem az épületben, sem a környéken nincs olyan hely, ahol ezt biztonságosan lehet csinálni.
Semmi kötöttség nincs, arról van szó, hogy mi, illetve mindenki, aki velünk együtt a az utcán produkálja magát, az csak a csalit játssza, hogy a népek lemenvén megnézik őket, akkor már bemennek a múzeumba is. De ezzel nincs is baj. Volt már autókiállítás, néptánc, csillagvizsgáló, minden. Szóval lenne egy pad - asztal, amin a fegyvereket lehetne kiállítani, megnézni, beszélni, bemutatni. Persze okosan, az eredeti fegyverről is valami, meg a konkrét airsoftosról is. Lehet youtube-ről lopkodott filmeket egy LCD-n bemutatni, hogy legyen kép is hozzá.
Van egy olyan opció is, a bizonytalanon belül egy még bizonytalanabb, hogy ha a lőtér úgy áll hozzá, akkor ott ki lehetne próbálni a fegyvereket is, nem mindet persze, hanem párat levinnénk, és ebben az esetben a BB-k ára nem minket terhelne, de ezt csak úgy engednék, hogy látogatókat nem vinne el a múzeumtól, vagyis a múzeumi kezdés előtt vége lenne, vagy akkor kb., ami délután 5 óra.
Szóval a szervező megbeszéli a múzeum vezetőségével, ha van rá fogadókészség, akkor a mi oldalunkon pattog a labda. Mondom, költség az nem nagyon lenne, mondjuk semmi.
ebben az évben katonai autókat is szeretnének még elhozni, úgyhogy pont passzolna is, ebben az esetben talán lehetne szerezni terepszínű ponyvát is, amin a fegyverek lennének, és ezzel kész is az installáció. Egy-két tábla, rajta felirat és kép, asszem el is mondtam mindent.
Szóval kérek mindenkit, hogy ötöljetek, és beszéljünk erről a lehetőségről, szerintem nem kéne kihagyni. Ja, a média ott lesz, soha vissza nem térő alkalom, hogy megint megjelenjünk, mint az úriemberek sportja. Ha a más megyei bajtársak is hoznának olyant, ami nekünk nincs, az meg csak hab lenne a tortán.

Válasz küldése